تبلیغات
پایگاه خبری هنر گیلان » خبرها » استاد دانشگاه پاریس عنوان کرد موزه میراث روستایی پاسخی به نیاز فرهنگ بومی

استاد دانشگاه پاریس عنوان کرد موزه میراث روستایی پاسخی به نیاز فرهنگ بومی

Shokohi
Alireza
09 خرداد 1394
افزودن به علاقمندی ها
شما وارد سایت نشده‌اید

استاد دانشگاه پاریس عنوان کرد موزه میراث روستایی پاسخی به نیاز فرهنگ بومی

به گزارش هنر گیلان، پاتریک کوران جمعه شب در سومین همایش بین‌المللی میراث طبیعی ـ فرهنگی و توسعه پایدار در مناطق روستایی با اشاره به ایجاد موزه اکولوژیک زنده و مجازی اظهار کرد: قرن گذشته فلیکس گاتاری جامعه‌شناس فرانسوی پیش‌بینی مخاطره اکولوژی‌های زندگی انسان را ترسیم کرده بود.

وی مخاطره مذکور را نتیجه تاثیر طولانی مدت جهان تحت تاثیر پیشرفت‌های فناوری و صنعتی قرن‌های اخیر عنوان کرد و افزود: گاتاری به عنوان یک روانکاو تلاش کرد تا وابستگی میان محیط‌های حیات بشر را در سه لایه اکولوژی‌های زیست‌محیطی، اجتماعی و فردی به نمایش درآورد.

کوران با بیان اینکه سیاره زمین دوران شدیدی از دگرگونی‌های علمی ـ تکنولوژی را تجربه می‌کند، تصریح کرد: تغییرات مذکور نتیجه تحقق پدیده‌هایی است که تعادل بوم‌شناختی زمین و آینده حیات بر روی کره خاکی را تهدید می‌کند.

استاد دانشگاه پاریس، موزه میراث روستایی را پاسخی به نیاز فوری یک فرهنگ بومی در آستانه ناپدید شدن خواند و بیان کرد: موزه میراث روستایی گیلان مجموعه سه اکولوژی را در راستای بهبود شرایط زندگی انسان بومی متحول کرده است.

وی با اشاره به اینکه موزه میراث روستایی گیلان شاخص‌هایی زنده از اکو موزه را به نمایش درآورده است، خاطرنشان کرد: با استفاده از جدیدترین تکنیک‌های پردازش و نمایش اطلاعات می‌توان نشانه‌هایی از توسعه یک موزه مجازی را نشان داد.

*نقش صنایع کوچک در توسعه پایدار مناطق روستایی

دانشجوی کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه‌ریزی روستایی دانشگاه پیام نور ارومیه نیز در این همایش گفت: روند پیشرفت تحولات روزافزون در محیط کسب‌وکار امروزی واحدهای کوچک و متوسط را جزو شبکه‌ها و زنجیره‌های تولید جهانی قرار داده است.

لیلا رضوانی توانایی‌های فناوری، نیروی کار متخصص و مدیریت پیشرفته را از مهم‌ترین زنجیره‌های تولید جهانی عنوان کرد و افزود: توسعه صنایع کوچک و متوسط جزو توسعه اقتصادی در دهه آینده است.

وی با اشاره به اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد صنایع کوچک و متوسط از چهار مسیر کارآفرینی، نوآوری، تغییر فناوری، پویایی صنعت و ایجاد فرصت‌های شغلی و افزایش درآمد بر اقتصاد جهانی تاثیرگذار هستند، بیان کرد: افزایش رقابت جهانی اقبال به طرف صنایع کوچک را بیشتر کرده است.

دانشجوی کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه‌ریزی روستایی دانشگاه پیام نور ارومیه، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های حال و آینده در نواحی روستایی را ایجاد اشتغال لازم برای کارگران مازاد بخش کشاورزی خواند و تصریح کرد: ناتوانی بخش کشاورزی در جذب نیروی کار مازاد و تامین درآمد کافی موجب مهاجرت روستائیان به شهرها شده است.

رضوانی با بیان اینکه مهاجرت روستائیان به دلیل پیامدهای اقتصادی و اجتماعی از جمله مسائل مهم مدیریت شهری محسوب می‌شود، اظهار کرد: از آغاز دهه 1970 میلادی تاکنون در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، صنعتی شدن روستاها به عنوان بخشی از راهبرد توسعه همه‌جانبه روستایی به‌کار گرفته شده است.

وی ایجاد فرصت‌های اشتغال و درآمد به‌ویژه برای گروه‌های کم‌درآمد روستایی را ضرورتی انکارناپذیر عنوان کرد و یادآور شد: اگر روند صنعتی شدن روستاها با قابلیت‌های صنایع کوچک پیوند زده شود مزایای صنعتی شدن روستاها به طرف روستائیان فقیر حرکت می‌کند.

دانشجوی کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه‌ریزی روستایی دانشگاه پیام نور ارومیه با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال و افزایش درآمد گروه‌های کم‌درآمد روستایی موجب کاهش فقر و افزایش سرمایه اجتماعی و همچنین کاهش مهاجرت از روستا می‌شود، خاطرنشان کرد: موضوع مذکور نشان‌دهنده نقش صنایع کوچک در توسعه اقتصادی و اجتماعی روستاها است.

رضوانی به کاربر بودن صنایع کوچک در مقایسه با صنایع بزرگ که نیاز به سرمایه بیشتر نسبت به نیروی کار دارند، اشاره کرد و گفت: انعطاف‌پذیری ازجمله مهم‌ترین قابلیت توسعه صنایع کوچک روستایی است.
به کانال رسمی پایگاه خبری هنر گیلان در تلگرام بپیوندید.
کانال تلگرام پایگاه خبری هنر گیلان

دیدگاه شما

نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
  • مردم و لبخندها
    حیوانات و طبیعت
    غذا و نوشیدنی
    فعالیت‌ها
    سفر و مکان
    اشیاء
    نمادها
    پرچم‌ها
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید