تبلیغات
پایگاه خبری هنر گیلان » خبرها » اختتامیه اولین جشنواره «سبز جوکول»

اختتامیه اولین جشنواره «سبز جوکول»

Shahryar
Shahryar
24 مرداد 1394
افزودن به علاقمندی ها
شما وارد سایت نشده‌اید

اختتامیه اولین جشنواره «سبز جوکول»

مراسم اختتامیه اولین جشنواره «سبز جوکول» با تقدیر از برگزیدگان جشنواره  و تجلیل از کاشفین دو برنج پرمحصول و اجرای نمایش آیینی در منطقه آزاد انزلی برگزار شد.

به گزارش هنر گیلان، به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد انزلی، مراسم اختتامیه اولین جشنواره «سبز جوکول» با تقدیر از برگزیدگان مسابقات سه‌گانه عکاسی، مترسک شالیزار و کته‌پزی و با تجلیل از کاشفین دو رقم برنج پرمحصول هاشمی و علی کاظمی در منطقه آزاد انزلی پایان یافت.

در مراسم اختتامیه این جشنواره که رئیس مرکز تحقیقات برنج کشور، معاونین، مشاوران و مدیران سازمان، فرماندار رشت، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استانداری گیلان و دیگر مسئولین استانی و محلی نیز حضور داشتند، از یوسف هاشمی‌زاده گورابجیری از روستای گورابجیرصحرای منطقه آزاد انزلی بعنوان کاشف برنج هاشمی و علی کاظمی از شهر فومن بعنوان کاشف برنج پرمحصول علی کاظمی تجلیل شد.

تقدیر از کشاورزان نمونه منطقه آزاد انزلی، تقدیر از بانوان کشاورز منطقه، اجرای نمایش آیینی کاشت، داشت و برداشت برنج توسط هنرمندان مطرح استان گیلان، اجرای موسیقی محلی با نوای استاد حمیدرضا رضاپور و برگزاری مسابقه از دیگر برنامه‌های مراسم پایانی جشنواره سبزجوکول بود.

این جشنواره شامل بخش‌های متنوعی از جمله برگزاری مسابقه سراسری عکاسی، مسابقه منطقه‌ای ساخت مترسک شالیزار، مسابقه محلی کته‌پزی بود که در حاشیه نمایشگاه نیز انواع برنج و محصولات وابسته، صنایع‌دستی با محوریت حصیربافی و خوراکی‌های بومی وابسته به برنج را دربرداشت.

به گزارش هنر گیلان، اولین دوره جشنواره سبزِجوکول به همت معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری این سازمان با هدف تبلیغ محصولات کشاورزی بومی به منظور مقابله با بازارهای وارداتی مشابه، فراهم ساختن شرایط مناسب حضور فراگیر تولیدکنندگان محصولات برنج در عرصه‌های مختلف کشاورزی و بازرگانی، رسیدن به توسعه مداوم، کارآفرینی و ارزآوری در حوزه‌های گوناگون صنایع وابسته به برنج، فرهنگ‌سازی تبیین جایگاه این محصول و ورود هرچه بیشتر آن به سبد کالای مردم به ویژه گردشگران، حفظ و احیای مشاغل و هنرهای مربوط به صنایع وابسته برنج، رسیدن به زبان گویای هنری در معرفی جاذبه‌ها و صنایع بومی، کشف جاذبه‌های پنهان منطقه با یاری و نگاه تیزبین هنرمندان ملی و بین‌المللی و انتقال دارایی‌های بومی-ملی به نسل جوان و معرفی آن به دیگر نسل‌ها از طریق جشنواره‌های فرهنگی و هنری برگزار شد.

یادآور می‌شود، دبیرخانه این جشنواره فعالیت خود را از خرداد ماه سال 94 آغاز و فراخوان نخستین دوره از مسابقات جشنواره با موضوع «برنج» را از طریق سایت سازمان منطقه آزاد انزلی، سایت‌های تخصصی، سایت‌های خبری، رسانه‌های محلی و ملی، نصب پوستر فراخوان و ... به اطلاع عموم علاقمندان اعلام شد که در نهایت با برگزاری مراسم اختتامیه نفرات ذیل به عنوان افراد برگزیده بخشهای مختلف انتخاب و مورد تجلیل قرار گرفتند.

بخش مسابقه سراسری عکاسی

دستاورد نخستین دوره از مسابقات عکاسی، 611 اثر از 139 شرکت کننده بود که کمیته انتخاب اولیه 587 اثر از 137 شرکت کننده را قابل رقابت در مسابقه، ارزیابی کرد که شاخص‌های این انتخاب سوژه، تکنیک و شرایط مندرج در فراخوان بود.

در گام بعد هیأت داوران متشکل از کریم ملک مدنی، محمد کوچکپور کپورچالی و رضا گلچین پس از مشورت اقدام به انتخاب 52 اثر برای شرکت در نمایشگاه نمودند. همچنین آثار حائز رتبه اول تا سوم و 2 اثر شایسته تقدیر ویژه داوران و 1 اثر شایسته تقدیر ویژه دبیرخانه جشنواره نیز در این نشست برگزیده شدند.

بر این اساس اصغر عالیشاه رتبه اول، فرشید عبادتی رتبه دوم، معین مطلق رتبه سوم و عرفان سامان فر تقدیر ویژه دبیرخانه جشنواره، محمدرضایی تقدیر ویژه هیأت داوران و عطا رنجبر زیدانلو تقدیر ویژه هیأت داوران قرار گرفتند.

بخش مسابقه منطقه ای ساخت مترسک شالیزار

دستاورد نخستین دوره از مسابقات مترسک، 21 اثر از 13 شرکت کننده از استان‌های گیلان و مازندران بود که کمیته انتخاب اولیه 10 اثر از 10 شرکت کننده را قابل رقابت در مسابقه ارزیابی کرد که شاخص‌های این انتخاب سوژه، تکنیک و  شرایط مندرج در فراخوان بود.

در گام بعد پس از برگزاری مسابقه حضوری در روز 23 مرداد 94، هیأت داوران متشکل از مهران ویسی، امیر شعبانی‌پور و علیرضا شکورپور پس از مشورت، آثار حائز رتبه اول تا سوم را برگزیدند که بدین ترتیب  محسن اردشیر رتبه اول، سمیه خدایاری رتبه دوم، رامتین سامی دوست رتبه سوم و همچنین ریحانه خدایاری به عنوان تقدیر ویژه دبیرخانه جشنواره از سوی هیات داوران اعلام شدند.

بخش مسابقه محلی کته‌پزی

در نخستین دوره از مسابقه محلی کته‌پزی، 9 متقاضی از 2 روستای حسن‌رود و گورابجیرصحرای منطقه آزاد انزلی اقدام به ثبت نام نمودند، که کمیته انتخاب 7 نفر را شایسته شرکت در مسابقه دانست که پس از برگزاری مسابقه حضوری در روز 23 مرداد خانم رقیه مهری به عنوان داور این بخش برندگان را به اسامی زهرا پور غلام رتبه اول، طاهره محبوب رتبه دوم و سکینه پور رجبی رتبه سوم اعلام نمودند./ایسنا
دسته بندی :  خبرها / فرهنگی
به کانال رسمی پایگاه خبری هنر گیلان در تلگرام بپیوندید.
کانال تلگرام پایگاه خبری هنر گیلان

دیدگاه شما

نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
  • مردم و لبخندها
    حیوانات و طبیعت
    غذا و نوشیدنی
    فعالیت‌ها
    سفر و مکان
    اشیاء
    نمادها
    پرچم‌ها
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید