تبلیغات
پایگاه خبری هنر گیلان » خبرها » معماری سنگی مربوط به ادوار تاریخی اشکانی، ساسانی و اسلامی در گیلان

معماری سنگی مربوط به ادوار تاریخی اشکانی، ساسانی و اسلامی در گیلان

Shokohi
Alireza
26 خرداد 1395
افزودن به علاقمندی ها
شما وارد سایت نشده‌اید

 معماری سنگی مربوط به ادوار تاریخی اشکانی، ساسانی و اسلامی در گیلان

 مسئول مرکز باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان بیان کرد: شواهدی از آثار تدفین و معماری سنگی مربوط به دوره های تاریخی اشکانی، ساسانی و اسلامی در کاوش محوطه گورستانی مناطق کوهستانی بخش رانکوه از توابع شهرستان املش به دست آمده است.
 به گزارش هنر گیلان، ولی جهانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مطالعات باستان شناختی در مجموعه باستانی استقراری و گورستانی لیارسنگ بن در شیرچاک از مناطق کوهستانی بخش رانکوه شهرستان املش در حال انجام است.
وی اظهار کرد: این مطالعات با مجوز پژوهشکده باستان‌شناسی سازمان میراث فرهنگی کشور با هدف نجات بخشی آثار فرهنگی و به ‌صورت کاوش اضطراری تا پایان خردادماه سالجاری ادامه دارد.
جهانی تصریح کرد: در این فصل از مطالعات، تیمی از کارشناسان باستان شناسی، انسان شناسی زیستی، گیاه باستان شناس، جانور شناس و زمین شناس کار مطالعات علمی در این مجموعه باستانی را انجام می‌دهند.
وی با اشاره به شناسایی این محوطه باستانی در سال 92 خاطرنشان کرد: نخستین فصل از پژوهش‌های میدانی این محوطه در تابستان سال 93 و با هدف تعیین حریم مجموعه باستانی انجام گرفت.
سرپرست تیم باستان‌شناسی مجموعه باستانی لیارسنگ بن املش با تأکید بر اینکه با کاوش در این محوطه شواهدی از آثار تدفینی و معماری سنگی مربوط به ادوار تاریخی اشکانی، ساسانی و اسلامی به‌دست آمده، گفت: تعداد 14 گور با دربر داشتن آثاری از تدفین به سبک چاله ای و گورهای دخمه‌ای که به احتمال مربوط به دوره پارتی و ساسانی است، توسط پنج کارگاه کاوش در محوطه گورستانی در شرقی‌ترین بخش این مجموعه باستانی مورد شناسایی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در بخش مسکونی - استقراری در ضلع شمالی مجموعه باستانی لیارسنگ بن املش، شواهدی از معماری سنگی و فضاهای مسکونی مشاهده شده ، افزود: اظهار نظر نهایی درباره دوره فرهنگی این آثار تدفینی و مسکونی منوط به بررسی و مطالعه بیشتر و مشخص شدن نتایج تاریخ‌گذاری مطلق و مطالعات آزمایشگاهی است.
جهانی در پایان تصریح کرد: این کاوش در مجموعه باستانی لیارسنگ بن شیرچاک املش برای اولین بار پس از 113 سال کاوش‌های علمی در گورستان بر روی گورهای چاله تدفینی با همان سبک 1700 سال قبل انجام می شود که با توجه به گستردگی گورستان لیارسنگ بن و نبود امکان حفاظت از آن، احتمال تمدید کاوش وجود دارد.
 
به کانال رسمی پایگاه خبری هنر گیلان در تلگرام بپیوندید.
کانال تلگرام پایگاه خبری هنر گیلان

دیدگاه شما

نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
  • مردم و لبخندها
    حیوانات و طبیعت
    غذا و نوشیدنی
    فعالیت‌ها
    سفر و مکان
    اشیاء
    نمادها
    پرچم‌ها
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید