تبلیغات
پایگاه خبری هنر گیلان » خبرها » نخستین جشنواره غذاهای محلی ، نان و شیرینی های سنتی در آستارا برگزار شد

نخستین جشنواره غذاهای محلی ، نان و شیرینی های سنتی در آستارا برگزار شد

Shahryar
Shahryar
25 شهریور 1394
افزودن به علاقمندی ها
شما وارد سایت نشده‌اید

 نخستین جشنواره غذاهای محلی ، نان و شیرینی های سنتی در آستارا برگزار شد

جشنواره غذاهای محلی ، نان و شیرینی های سنتی برای نخستین بار در محدوده طرح سالمسازی سفیر امید شهرستان آستارا برگزار شد.
 
به گزارش هنر گیلان، فرماندار آستارا عصر سه شنبه در این آیین گفت : غذا یکی از عوامل مهم در جذب گردشگر محسوب می شود و حضور میلیون ها گردشگر برای دسترسی به غذاهای مختلف در اقصی نقاط جهان دلیل روشنی بر این ادعاست.
سیروس شفقی با اشاره به اینکه ایران از لحاظ جاذبه های گردشگری جزو 10 کشور برتر دنیا محسوب می شود ، افزود : با برگزاری جشنواره های مختلف با هدف معرفی غذاهای محلی ، بیشتر و بهتر می توان از ظرفیت های گردشگری این سرزمین بهره مند شد و این توانمندی ها را به جهانیان معرفی کرد.
وی در ادامه اضافه کرد : دو هزار و 500 نوع غذای محلی و سنتی در سراسر نقاط ایران شناسایی شده است که سهم استان گیلان از این تعداد ، 170 نوع غذای محلی است.
مسوول نمایندگی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان آستارا نیز در این آیین گفت : تنوع غذایی در گیلان و به خصوص شهرستان آستارا از جمله دلایل برگزاری این جشنواره است.
پردل امیری نژاد با بیان اینکه گردشگری غذا یکی از انواع گردشگری در سطح جهان شناخته می شود ، اضافه کرد : بعد از جاذبه های گردشگری ، انواع غذاهای محلی هر منطقه است که می تواند در جذب و ماندگار کردن گردشگران نقش آفرین باشد.
وی اظهار کرد : از شمال تا جنوب استان گیلان به سبب تنوع اقلیم و قومیت ها با تنوع غذایی نیز روبرو هستیم که در این میان شهرستان آستارا در غرب استان گیلان به لحاظ موقعیت گردشگری نقش عمده ای را می تواند در معرفی خوراکی های محلی ایفا کند.
مسوول نمایندگی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان آستارا در ادامه با بیان اینکه برگزاری این جشنواره با هدف اﺣﯿﺎی ﻏﺬاﻫﺎی ﺳﻨﺘﯽ و ﺑﻮﻣﯽ و ﻣﻌﺮﻓﯽ آداب و رﺳﻮم و ﻓﺮﻫﻨﮓ اﺻﯿﻞ ﮔﯿﻼﻧﯽ و اﺷﺎﻋﻪ ﻓﺮﻫﻨﮓ در راستای شعار بهداشتی سال 94 یعنی ایمنی غذا از مزرعه تا سفره است ، ادامه داد : ﺗﻮﻟﯿﺪ و ﻣﺼﺮف ﻏﺬاﻫﺎی ﻣﺤﻠﯽ ، ﺑﺎزﮔﺸﺖ ﻏﺬاﻫﺎی ﺳﻨﺘﯽ ﺑﻪ ﺳﺒﺪ ﻏﺬاﯾﯽ ﻣﺮدم و اﻓﺰاﯾﺶ روﺣﯿﻪ ﻧﺸﺎط و ﺷﺎداﺑﯽ از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی در ادامه از همکاری فرمانداری ، شهرداری ، شورای اسلامی شهر ، اداره آموزش و پرورش ، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ، مرکز آموزش فنی و حرفه ای ، سپاه ناحیه آستارا و اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گیلان در برگزاری این جشنواره تقدیر کرد.
لونگی مرغ محلی ، قورما ، لونگی ماهی سفید ، چغیرتما ، باستیرما پلو ، برانی پلو ، مسما ، آش دوغ ، انواع شیرینی های محلی از جمله مهم ترین خوراکی های محلی شهرستان آستارا بود که توسط 44 آشپز برای شرکت در این جشنواره آماده شده بود.
سخنرانی سپیده ساسانیان پیرامون خواص غذاهای محلی ، شعرخوانی استاد اکبر اکسیر ، اجرای قطعات زنده موسیقی سنتی ، برگزاری مسابقه و تجلیل از برگزیدگان از جمله بخش های مهم جشنواره غذاهای محلی ، نان و شیرینی های سنتی در شهرستان آستارا بود.
شهرستان مرزی آستارا در شمال غربی استان گیلان با داشتن جذابیت های گردشگری متعدد سالانه بالغ بر شش میلیون گردشگر داخلی و 800 هزار گردشگر خارجی را به خود جذب می کند./ایرنا
دسته بندی :  خبرها / فرهنگی
به کانال رسمی پایگاه خبری هنر گیلان در تلگرام بپیوندید.
کانال تلگرام پایگاه خبری هنر گیلان

دیدگاه شما

نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
  • مردم و لبخندها
    حیوانات و طبیعت
    غذا و نوشیدنی
    فعالیت‌ها
    سفر و مکان
    اشیاء
    نمادها
    پرچم‌ها
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید